Αλεξανδρείας: Η Τουρκία έρχεται να προσθέσει ακόμα ένα αγκάθι

Spread the love

Ένα μεγάλο αγκάθι στην ειρηνική συνύπαρξη των λαών και των θρησκειών χαρακτήρισε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας της Τουρκιάς να ανοίξει τον δρόμο για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

“Ενώ την περίοδο αυτή πρέπει όλοι μαζί ενωμένοι και αγαπημένοι να αγωνιστούμε για να παλέψουμε ενάντια στον αόρατο εχθρό της πανδημίας, η Τουρκία έρχεται να προσθέσει ακόμα ένα μεγάλο αγκάθι στην ειρηνική συνύπαρξη των λαών και των θρησκειών” τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο προκαθήμενος του αλεξανδρινού θρόνου αναφέρθηκε στις θρησκευτικές ελευθερίες που απολαμβανουν οι χριστιανοί στην Αίγυπτο, ενώ στην Τουρκία βλέπουμε ότι αλλοιώνεται όπως λέει η ιστορία και να προκαλείται ο διχασμός.

“Ενώ εμείς στην Αίγυπτο απολαμβάνουμε της θρησκευτικής ελευθερίας και της ειρηνικής συνύπαρξης, ενώ ο πρόεδρος μας κ. Σίσσυ καθημερινά παραχωρεί τίτλους ιδιοκτησίας στις χριστιανικές μας εκκλησίες, ενώ οι πολιτικές και πολιτειακές αρχές της Νειλοχώρας μας επιτρέπουν ελεύθερα να λειτουργούμε τους ναούς μας, να τους συντηρούμε, να τους ανακαινίζουμε και να τους εξωραΐζουμε, στην Τουρκία βλέπουμε να χρησιμοποιούνται τα θρησκευτικά και πολιτιστικά δικαιώματα για αλλοτριους σκοπούς, και πάνω απ’ όλα βλέπουμε να αλλοιώνεται η ιστορία και να προκαλείται ο διχασμός για εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων”.