Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Αγιασμός Στους Ανακαινισμένους Χώρους Του Ενοριακού Συσσιτίου Των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Λαρίσης

Spread the love

Στον Ιερό Ναό Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, την τελευταία Κυριακή του μηνός Σεπτεμβρίου.

Στο κήρυγμα του, ο σεπτός μας Ποιμενάρχης ανέλυσε την Αποστολική Περικοπή, η οποία είναι μία από τις ωραιότερες περικοπές του Αποστόλου Παύλου, καθώς περιγράφει με εντυπωσιακές αντιθέσεις και ζωηρές εικόνες το κοπιώδες αλλά και ευλογημένο έργο της διακονίας του Ευαγγελίου.

Ο Σεβασμιώτατος στάθηκε ιδιαίτερα στον στίχο: « συνεργούντες παρακαλούμεν μη εις κενόν την χάριν του Θεού δέξασθαι ημάς…», τονίζοντας ότι ο πάνσοφος και πανάγαθος Κύριος γνωρίζει πότε είναι κατάλληλος καιρός, για να δεχθεί ο άνθρωπος τη χάρη και το έλεος Του που εκχύνει πλουσιοπάροχα σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο από τον άνθρωπο εξαρτάται αν θα ανταποκριθεί στην αγάπη του Θεού και θα αξιοποιήσει τις θείες δωρεές.

Την Ακολουθία του Αγιασμού τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος στους ανακαινισμένους χώρους του ενοριακού συσσιτίου των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Λαρίσης «Ο ΕΠΙΟΥΣΙΟΣ».

Ο σεπτός μας Ποιμενάρχης συνεχάρη τον υπεύθυνο του φιλανθρωπικού έργου της ενορίας π. Σωτήριο Αποστολόπουλο, ο οποίος, σε σύντομο χρονικό διάστημα από την ημέρα που ανέλαβε τη διαχείριση, κατάφερε με τον ιδιαίτερο ζήλο που τον διακρίνει και την συμπαράσταση των ευλαβών ενοριτών του να ανακαινίσει για πρώτη φορά μετά από 55 ολόκληρα χρόνια, το παλαιότερο συσσίτιο της πόλεως μας. Παράλληλα, ευχαρίστησε και όλες τις κυρίες που συμπαρίστανται στις προνοιακές δράσεις και έχουν αναδείξει την ενορία των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων μία ζωντανή κυψέλη φιλανθρωπίας.

Στην προσλαλιά του, ο π. Σωτήριος έκανε μία αναφορά στην ιστορία του συσσιτίου και ακολούθως, ευχαρίστησε τις εθελόντριες κυρίες που καθημερινά αγωνίζονται για να προσφέρουν ένα ζεστό πιάτο φαγητού στους ενδεείς συνανθρώπους μας, τους επώνυμους και ανώνυμους δωρητές, ενώ απευθυνόμενος στον Σεβασμιώτατο κατέληξε λέγοντας: «Εσείς είστε ο εμπνευστής του όλου έργου και η αιτία της σημερινής μας χαράς. Το ανύστακτο ενδιαφέρον Σας και η πατρική Σας φροντίδα τόσο για την εύρυθμη λειτουργία‭ ‬‬του‭ ‬συσσιτίου‭ ‬μας,‭ όσο ‬και ‬για ‬την ‬ποιοτικότερη ‬απόδοσή ‬του ‬ήταν‭ ‬κινητήρια ‬δύναμη‭ ‬που πραγματοποίησε αυτό το έργο. Αποδείχθηκε περίτρανα το μέγεθος της ποιμαντικής σας ευθύνης και της υψηλής σας αποστολής. Η Εκκλησία μας ορίζει καθαρά πως «‭ἄνευ τοῦ ἐπισκόπου μηδέν πράσσειν ὑμᾶς‬». Η χαρά μας, λοιπόν, είναι πολύ μεγάλη που έχουμε ανάμεσά μας τον επίσκοπό μας, το κέντρο της τοπικής μας εκκλησίας. Γι’ αυτό,‭ Σεβασμιώτατε,‭ θέλουμε‭ ‬τη‭ διηνεκή ‬ευλογία‭ Σας.‭ ‬Χρειαζόμαστε‭ ‬τις ‬προσευχές‭ ‬Σας‭ ‬και‭ ‬τις‭ ‬πνευματικές‭ ‬Σας συμβουλές. Κι εμείς, υϊικώς, προσευχόμαστε ο Άγιος Τριαδικός Θεός να Σας ενδυναμώνει και να στηρίζει την Αρχιερατική‭ Σας‭ ‬διακονία‭ ‬και‭ ‬το ‬σημερινό‭ ‬έργο‭ ‬να‭ ‬είναι‭ ‬μόνο‭ ‬η‭ ‬αρχή‭ ‬για‭ ‬‬τη‭ ‬μελλοντική‭ ‬ανακαινιστική προσφορά στην Μητρόπολή Σας».

  Αικατερίνη Ιερατικά Άμφια