Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η ελπίδα μας είναι ο Χριστός μας»

Spread the love

Με κάθε μεγαλοπρέπεια και παρουσία μεγάλου πλήθους πιστών, εορτάσθηκαν φέτος τα Χριστούγεννα στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος.

Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Βόλου, όπου την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, τη συμμετοχή πολλών κληρικών μας.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Αρχιμ. Ιγνάτιος Αναγνωστόπουλος, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Βόλου.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου, παρουσία του Βουλευτού Μαγνησίας κ. Χρήστου Μπουκώρου.

Κατά την Θεία Λειτουργία αναγνώσθηκε το Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του Μητροπολίτου μας, ο οποίος, προ του «Δι’ ευχών», ζήτησε από τον λαό μας να στρέψουμε τον νου και την καρδιά μας στους ασθενείς αδελφούς μας, που δοκιμάζονται στο κρεβάτι του πόνου και στους αναγκεμένους.

Ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε τον λαό μας για την συγκινητική συνδρομή του, «ώστε ν’ ανταποκριθούμε σε όλες τις ανάγκες. Σας ευχαριστώ για την ενότητα, την αγάπη, την συμπροσευχή, την συλλειτουργία.

Είναι δύσκολοι οι καιροί, αλλά όλοι μαζί θα αντέξουμε, όλοι μαζί θα δώσουμε τον αγώνα, για να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα, που είναι ο Χριστός μας».