Ενθρόνιση Μητροπολίτου Λαγκαδά Πλάτωνος

Spread the love

Λαμπρή η σημερινή ημέρα, Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021, για την πόλη του Λαγκαδά και για την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, αφού έλαβε χώρα η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου Σεβασμιωτάτου κ. Πλάτωνα. Έξω από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής, τον νέο Ποιμενάρχη περίμενε ο Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως, Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος μαζί με τον Δήμαρχο Λαγκαδά κ. Ιωάννη Ταχματζίδη, και συνοδεία των Πατέρων της τοπικής Εκκλησίας η πομπή οδηγήθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο εκπροσώπησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας, ενώ τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο ο Τοποτηρητής Σεβ. κ. Θεολόγος, οι οποίοι και εκφώνησαν τις σχετικές ομιλίες.

Στην απλή και σεμνή τελετή αλλά μέσα σε έντονο συγκινισιακό κλίμα παρέστησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Βρυούλων κ. Παντελεήμων, Μετρών κ. Δημήτριος, Βεροίας κ. Παντελεήμων, Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός,  Σύρου κ. Δωρόθεος, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Νεαπόλεως κ. Βαρνάβας,  Ν. Ιωνίας κ. Γαβριήλ, Ιερισσού κ. Θεόκλητος, Κίτρους κ. Γεώργιος, Κρήνης κ. Ιουστίνος, Τρίκκης κ. Χρυσόστομος,  Φθιώτιδος κ. Συμεών και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος,  ο Σεβ. Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και ο Θεοφ. Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος.

Να αναφερθεί ότι εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου μίλησε ο Α’ Γραμματέας Αρχιμ. Δωρόθεος Πάπαρης.

Φωτο ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ 4Ε

Aικατερίνη Ιερατικά Άμφια