ΜΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΝΥΞΗ ΤΙΜΑΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΞΩΚΛΗΣΙ ΛΙΓΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

Spread the love

Την Κυριακή  19 Ιουλίου το Απόγευμα  στις 7:00 μ.μ. θα Τελεστεί Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα  χοροσταντούντος  του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, και εν συνεχεία θα γίνει η  περιφορά της ιερής εικόνας  του αγίου στον περίβολο του ναού.

Την Δευτέρα 20 Ιουλίου, από 07:00 έως 10:00 π.μ. ανήμερα της γιορτής θα τελεστεί όρθρος και πανηγυρική Θεία λειτουργία από τον πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Παπαϊωάννου, προϊστάμενο του ενοριακού ναού Αγίου Ιωάννη Τυρνάβου.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΝΑΟΥ

  Αικατερίνη Ιερατικά Άμφια

Ο Προφήτης Ηλίας Τυρνάβου παλαιότερα ήταν μοναστήρι που σύμφωνα με την παράδοση ιδρύθηκε στο τέλος του 13ου ή στις αρχές του 14ου Το μοναστήρι αυτό καταστράφηκε και διαλύθηκε το 1897 από τους Τούρκους, κατά τη διάρκεια του ατυχή Ελληνοτουρκικού πολέμου. Η εκκλησία κτίστηκε κατά πάσα πιθανότητα τον 14ο ή 15ο αιώνα και ανακαινίστηκε το 1705. Αυτό άλλωστε μαρτυρούν και οι τοιχογραφίες που είναι δείγμα ύψιστης βυζαντινής τέχνης. Μέχρι το 1912 αποτελούσε ίδια ενορία και μετά συγχωνεύτηκε μ’ αυτήν του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου. Γιορτάζει, εκτός από τις 20 Ιουλίου και την τρίτη ημέρα του Πάσχα.