Ομιλία Δημητριάδος Ιγνατίου στον Ε’ Κατανυκτικό Εσπερινό

Spread the love

Παρακολουθήστε την επίκαιρη ομιλία που εκφώνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, στα πλαίσια της σειράς κατανυκτικών ομιλιών που πραγματοποιεί, μετά το πέρας της ακολουθίας του Κατανυκτικού Εσπερινού.

Ο Σεβασμιώτατος, χοροστάτησε κατά τη διάρκεια του Ε΄ Κατανυκτικού Εσπερινού, στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Βόλου, την Δ΄ Κυριακή των Νηστειών, 11 Απριλίου 2021.

Έκανε ιδιαίτερη μνεία στον Κοινοβιακό Μοναχισμό, στη διαχρονική προσφορά του στην κοινωνία και δη στον μοναχισμό της περιοχής του Σινά, στα Πανάγια Προσκυνήματα, αλλά και σε όλη την ελληνική επικράτεια, όπως και στο Άγιο Όρος.

Aικατερίνη Ιερατικά Άμφια

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη μνήμη και στο έργο του Αγίου Ιωάννου, συγγραφέως της Κλίμακος και με την αναφορά του αυτή, αφιέρωσε -τρόπον τινά- την ομιλία στους Μοναχούς και στις Μοναχές που διαρκώς προσεύχονται υπέρ του σύμπαντος κόσμου, συχνά κάτω από πολύ δύσκολες και αντίξοες συνθήκες.

Τέλος ευχαρίστησε θερμά τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού και Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως, Αρχιμ. Αθανάσιο Κολλά, για τις καίριες παρεμβάσεις του σε σύγχρονα θέματα, με μεγάλη διάκριση, πάντοτε με Πατερική και Αγιογραφική τεκμηρίωση.