Πανηγυρικά Εορτάστηκε η Μνήμη Των Αγίων Πέτρου Και Παύλου στην Λάρισα

Spread the love

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Λαρίσης χοροστάτησε στον Εσπερινό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος. Προ της ενάρξεως του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος μαζί με τους ιερείς και τους πιστούς υποδέχθηκαν τη μαρτυρική και αγιασμένη κάρα του Αγίου Ενδόξου Νεομάρτυρος Ιωάννου του εκ Κονίτσης, την οποία κόμισε από την Ιστορική Ιερά Μονή του Προυσού ο Πανοσιολογιώτατος Ηγούμενός της, Αρχιμ. κ. Ιωαννίκιος Βαρβαρέλης. Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ”Αποστολική Διαδοχή” η οποία δεν σχετίζεται μόνο με τις χειροτονίες των κληρικών. Έχει σχέση με την πίστη και το βίωμά μας που πρέπει να μοιάζει στο βίωμα και την πίστη των Αγίων Αποστόλων. Ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε Αναγνώστες τους κ. Νικόλαο Καφφέ και Γεώργιο Καραβάκα, οι οποίοι εξυπηρετούν στο αναλόγιο. Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον πατέρα Ιωαννίκιο για την ευλογία που έφερε στην πόλη της Λάρισας και ευχήθηκε εορτίως στους πιστούς.

ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Λαρίσης τέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος. Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή της ημέρας, η οποία κάνει ιδιαίτερη αναφορά στον Απόστολο Πέτρο και την ομολογία της πίστεως εν Πνεύματι Αγίω.

Προ της απολύσεως, ο Ποιμενάρχης μας χειροθέτησε με το οφφίκιο του Οικονόμου τους Αιδεσιμωτάτους πρεσβυτέρους π. Κωνσταντίνο Καλαβριώτη και π. Ευάγγελο Παπαδημητρίου.