Σήμερα το βράδυ προσεύχονται οι Μοναχοί μας σε όλη την Ελλάδα

Spread the love

Το Άγιο Όρος, τα Μετέωρα και όλες οι Μονές στην πατρίδα μας θα κάνουν ιερές Αγρυπνίες

Με το δικό τους μοναδικό “όπλο”, την προσευχή , οι μοναχοί μας σήμερα τόσο στο Αγίου Όρους όσο και στα Μετέωρα, αλλά και σε όλες τις Μονές μας που είναι κλειστές το ποίμνιο λόγω των μέτρων, ενώνουν το μοναδικό τους όπλο απέναντι στην απειλή της πανδημίας COVID-19 που μαστίζει την ανθρωπότητα.

Σήμερα το βράδυ, Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020, σε όλα τα μοναστήρια μας θα τελεστεί αγρυπνία για τον κορονοϊό προς την Υπεραγία Θεοτόκο και τον Άγιο Χαράλαμπο, ο οποίος είναι ο προστάτης άγιος από τις επιδημίες. Η κάρα του φυλάσσεται στην ιερά μονή του αγίου Στεφάνου Μετεώρων.

  Αικατερίνη Ιερατικά Άμφια

Με τον τρόπο αυτό οι μοναχοί θα ενώσουν τις προσευχές τους, ζητώντας τη βοήθεια της Παναγίας και την προστασία της από την πανδημία του κορονοϊού.

Όπως έχει ανακοινωθεί, επισήμως σήμερα το βράδυ στο Άγιον Όρος θα πραγματοποιηθεί και λιτανεία των λειψάνων και των θαυματουργών εικόνων κάθε μονής, ενώ στα Μετέωρα θα αναγνωστούν ειδικές ευχές και δεήσεις για την ενίσχυση όσων αγωνίζονται στην πρώτη γραμμή της μάχης απέναντι στον κορονοϊό.

Εννοείται ότι οι ακολουθίες παντού θα τελεστούν κεκλεισμένων των θυρών.