Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με τον Καθολικό Πατριάρχη της Ασσυριακής Εκκλησίας της Ανατολής

Spread the love

Ο Καθολικός Πατριάρχης της Ασσυριακής Εκκλησίας της Ανατολής Mar Awa και η συνοδεία του επισκέφθηκαν σήμερα τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

O Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε τον Καθολικό Πατριάρχη κάνοντας αναφορά στην ανάγκη ανθρώπινης επικοινωνίας, στις κρίσεις της εποχής, αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι λαοί της γης. Επίσης, σημείωσε ότι είναι στην διάθεσή τους αν χρειάζονται κάτι.

Από την πλευρά του ο Καθολικός Πατριάρχης εξέφρασε την χαρά του για την επίσκεψη και αναφέρθηκε στην έδρα και στην ιστορία της Εκκλησίας, καθώς και στην παρουσία της στην Ελλάδα. Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι οι δύο Εκκλησίες θα έρθουν ακόμη πιο κοντά και ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την προσφορά και την στήριξη.

Τον Καθολικό Πατριάρχη συνόδευαν από την πλευρά της Εκκλησίας της Ελλάδος ο Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Σωτηριάδης και ο συνεργάτης π. Εμμανουήλ Παπαμικρούλης, ενώ παρών στην συνάντηση ήταν και ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης