Φωτογραφικά στιγμιότυπα Ενθρόνισης νέου Ηγουμένου Ιεράς Μονής Αγίου Βησσαρίωνος Δουσίκου

Spread the love

Με Mοναστική Κατάνυξη και Μεγαλοπρέπεια ξεκίνησαν και φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις με αφορμή την Πανήγυρη της Ιεράς Μονής του Αγίου Βησσαρίωνος Δουσίκου που βρίσκεται στην Πύλη Τρικάλων.

Στις φετινές Θρησκευτικές εκδηλώσεις της Μονής, παρευρέθηκαν, ευγενώς προσκληθέντες από τον Σεπτό μας Ποιμενάρχη κ. Χρυσόστομο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος για να λαμπρύνουν με την παρουσία τους την Ιερά Πανήγυρη της Μονής, αλλά και να συμμετέχουν στην χαρά της Ιεράς μας Μητροπόλεως με την ενθρόνιση του νέου Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτου Βησσαρίωνος Δουσικιώτου.

Το εσπέρας της 14ης Σεπτεμβρίου 2022 κατά την ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, και συγχοροστάτησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος, πλαισιωμένοι από ιερείς της Μητροπόλεως, αλλά και από πλήθος προσκυνητών που επισκέφτηκαν την Ιερά Μονή για να λάβουν την Ευλογία του Πολιούχου μας Αγίου.

Προ της απολύσεως του Εσπερινού μέσα σε κλίμα συγκίνησης και χαράς ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος προχείρισε κι ενθρόνισε τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Βησσαρίωνα σε Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Βησσαρίωνος Δουσίκου, ο οποίος εξελέγη από την αδελφότητα την 10η Σεπτεμβρίου 2022.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ