Άρτης Καλλίνικος: “Συγχωρώ το δράστη από τα βάθη της ψυχής μου”

Spread the love

«Η πρώτη μου σκέψη ήταν ήθελε να μας προσβάλλει πως δεν είμαστε με Πνεύμα Θεού, και μας έριχνε αγιασμό», τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, ο Μητροπολίτης Άρτας, Καλλίνικος, ο οποίος περιέγραψε καρέ – καρέ την πρωτοφανή επίθεση με καυστικό υγρό από ιερέα  εναντίον Μητροπολιτών μελών του Συνοδικού Δικαστηρίου.

«Τον καλέσαμε για να του ανακοινώσουμε την απόφαση. Ήρθε μέσα μαζί με τους συνηγόρους. Κάθισε όρθιος απέναντί μας και όταν άκουσε την απόφαση, με την οποία απορρίφθηκε η έφεσή του και επικυρώθηκε η καθαίρεσή του – μας ρώτησε:  “Σας είπε ο (μητροπολίτης) Βεροίας να με καθαιρέσετε;”», τόνισε.

«Την ώρα που έκανε αυτή την ερώτηση, έσκυψε και έβγαλε από μια τσάντα στα πόδια του μια φιάλη γυάλινη καφέ, σαν αυτές που είχαν τα παλιά χρόνια στα φαρμακεία και η οποία πρέπει να ήταν γύρω στα 2 λίτρα. Όταν την άνοιξε, δεν την έπιασε με το ένα χέρι, αλλά την έπιασε με τα δυο χέρια και άρχισε να κάνει ημικυκλικές κινήσεις παλίνδρομες προκειμένου να ραντίσει όλους τους μητροπολίτες που ήταν απέναντί του», είπε χαρακτηριστικά.

«Κατάλαβα ότι κάτι γίνεται όταν είδα το ράσο του γραμματέα των Συνοδικών δικαστηρίων, του πατρός Σεβαστιανού να γίνεται κόκκινο από το καυστικό υγρό και άρχισαν να με τσούζουν και τα μάτια μου», σημείωσε.

«Σήκωσα το αριστερό μου χέρι να προστατεύσω το πρόσωπό μου και έτρεξα στον διάδρομο για να βγω την αίθουσα συνεδριάσεων να πλύνω το πρόσωπό μου με νερό σε νιπτήρα», πρόσθεσε ο κ. Καλλίνικος. Πρόσθεσε, δε ότι πήγε στον Ευαγγελισμό με τον οδηγό του υπηρεσιακού αυτοκινήτου του, όπου οι γιατροί του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες και τον παρέπεμψαν στο ΚΑΤ. «Είμαι καλά, με την έννοια του μη χειρότερα. Το σημαντικότερο είναι ότι τα μάτια μου δεν έχουν πάθει ζημιά, παρά το γεγονός ότι το υγρό έπεσε στο πρόσωπο. Υπάρχουν κάποια εγκαύματα τα οποία δεν είναι μεγάλου βαθμού και γι’ αυτό δεν με κράτησαν στο νοσοκομείο», επισήμανε ο Μητροπολίτης Άρτας.

Εμμέσως πλην σαφώς, ο κ. Καλλίνικος είπε ότι ο δράστης ήταν καλά προετοιμασμένος, σημειώνοντας ότι είχε και δεύτερη φιάλη στην τσάντα του. Αναρωτήθηκε, μάλιστα, πώς είναι δυνατόν να πέτυχε στο πρόσωπο 7 ανθρώπους που κάθονταν σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους και οι οποίοι ήταν καλυμμένοι μέχρι το λαιμό, έχοντας ακάλυπτα μόνο τα πρόσωπα και τα μάτια τους. «Πώς καταφέρνει στα 6 μέτρα να πετύχει 7 ανθρώπους στα μάτια; Μου κάνει εντύπωση. ΚΙ εμείς δεν καθόμασταν να τον κοιτάμε. Αρχίσαμε να φυλαγόμαστε», υπογράμμισε.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του συνηγόρου του δράστη ότι ο πελάτης του χρήζει ψυχιατρικής φροντίδας, ο κ. Καλλίνικος διερωτήθηκε γιατί «δεν επικαλέστηκαν νευρολογικούς λόγους στην έφεση που είχαν υποβάλλει». Πρόσθεσε, δε, ότι ο ίδιος τον έχει ήδη συγχωρέσει ήδη, από τα βάθη της ψυχής του.

ertnews.gr