Αρχιερατικός Εσπερινός στη Βασιλική Του Αγίου Αχιλλίου στη Λάρισα

Spread the love

Αρχιερατικός Εσπερινός τελέστηκε το απόγευμα της Παρασκευής στη Βασιλική του Αγίου Αχιλλίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, τη συμμετοχή του ιερού κλήρου και πλήθους πιστών.

Τους ύμνους απέδωσε η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΧΙΛΛΙΟΣ», με χοράρχη τον Διευθυντή αυτής κ. Ιωάννη Μαυρομάτη.

Στο κήρυγμα του, ο Σεβασμιώτατος αφού πρωτίστως, ευχαρίστησε την Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λάρισας κα. Σταυρούλα Σδρόλια για την άδεια χρήσης της αρχαίας Βασιλικής, αναφέρθηκε στον αγιασμένο βίο του Αγίου Αχιλλίου, ο οποίος έγινε η αφορμή να αναδειχθεί η πόλη της Λάρισας τον 4ο αιώνα και να προσκυρωθεί δε στην ορθόδοξη πίστη όλη η περιοχή.

Μετά το πέρας της τελετής και υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Μεγαλομάρτυρος Λαρίσης, με υπεύθυνο τον Γεν. Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπόλεώς π. Νικηφόρο Κοντογιάννη, πραγματοποιήθηκε ιερά λιτανεία με κατεύθυνση τον Μητροπολιτικό Ναό, όπου ανοίχτηκε και τέθηκε σε προσκύνηση η Λάρνακα των Λειψάνων του Μυροβλήτου μας Αγίου, ενώ ακολούθως, τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία, ιερουργούντος του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως π. Ιγνατίου Μουρτζανού και πλειάδος ιερέων.