Δ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Λαρίσης

Spread the love

Στον Κατανυκτικό Εσπερινό της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, Διευθυντής του Γραφείου εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, κατόπιν προσκλήσεως του Ποιμενάρχου μας κ. Ιερωνύμου, στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Λαρίσης.

Στο κήρυγμα του ο κ. Θεοδώρητος αφού ανέφερε πρωτίστως, ότι οφείλουμε να δοξάζουμε το όνομα του Αγίου Τριαδικού Θεού διότι έχουμε το προνόμιο να είμαστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί και να ζούμε μέσα στη χαρά της κοινωνίας των προσώπων, τόνισε την αξία της κατανυκτικής και μυσταγωγικής προσευχής στη ζωή μας, την οποία κατά τη διάρκεια κυρίως, της Αγίας Μεγάλης Τεσσαρακοστής πρέπει να εντείνουμε έτι περισσότερο, ενώ με σύντομο και περιεκτικό λόγο ανέλυσε την ευχή του Αγίου Εφραίμ του Σύρου.

Προ της απολύσεως, ο Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Λαοδικείας για την τριήμερη ευλογητή του παρουσία στην πόλη της Λάρισας, τον παρακάλεσε να έχει πολλές προσευχές για το ποίμνιο της τοπικής μας Εκκλησίας, ενώ ευχήθηκε σε όλους τους πιστούς να έχουν την ευλογία του Ζωοποιού Σταυρού στη ζωή τους.