Δέηση στο εικονοστάσι του Αγίου Γεωργίου εκ Ραψάνης στην είσοδο της Γέφυρας Τυρνάβου

Spread the love

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στο εικονοστάσι του Αγίου Γεωργίου εκ Ραψάνης στην είσοδο της Γέφυρας Τυρνάβου τελεστικέ Αρτοκλασία   την Δέηση τέλεσε ο ο Αρχιερατικός Επίτροπος Τυρνάβου π. Γεώργιος Παπαϊωάννου τον Πρωτοψάλτη κ. Καρυώτη  Παρουσία του Δημάρχου κ Ιωάννη Κόκουρα και των Αντιδημάρχων Περιβάλλοντος και Καθαριότητας κ Κώστα Χρυσοβέργη και Πρωτογενούς τομέα κ Γεώργιου Σακούτσιου .

Στο εμβληματικό αυτό σημείο στην είσοδο της πόλης κατά την παράδοση μαρτύρησε σε ηλικία μόλις 18 ετών ο Νεομάρτυρας Γεώργιος που καταγόταν από την Ραψάνη και το εικονοστάσιο που κτίστηκε από κάποιον άγνωστο Τυρναβίτη λίγο μετά το 2000 ήταν η αφορμή να αναζητηθεί η ιστορία του το μαρτύριο του όταν το 1818 δεν ασπάστηκε τον ισλαμισμό και εκτελέστηκε από τον Βέλη Πασά του Τυρνάβου.

Τα λείψανα του φυλάσσονται στην Ραψάνη και η μνήμη του τιμάται στις 5 Μαρτίου. Ο Δήμαρχος και οι παρευρισκομενοι Αντιδήμαρχοι μπήκαν ήδη σε σκέψεις για περαιτέρω βελτίωση και καλλωπισμού του σημείου που όπως είπε ο πάτερ Γεώργιος είναι η πρώτη εικόνα όσων επισκέπτονται τον Τύρναβο.