Δεν θα περάσουν οι Συνοδικοί το κατώφλι του Μαξίμου

Spread the love

Η συνάντηση που είχε ζητήσει η Σύνοδος με τον  πρωθυπουργό δεν θα γίνει μετά από τις αποφάσεις της κυβέρνησης για επιβολή γενικού lock down.

Η τριμελής αντιπροσωπεία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, δεν θα περάσει το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου . Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει σήμερα τα νέα μέτρα επί των οποίων δεν θα γίνει καμία έκπτωση.

Ύστερα από επικοινωνία της Εκκλησίας δια του Σεβ. Νέας Ιωνίας κ.Γαβριήλ  με τον Υπουργό  κ. Γεραπετρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου,  το ραντεβού  είχε προγραμματιστεί για σήμερα αλλά σε αόριστο χρόνο. Την επιτροπή της ΔΙΣ θα αποτελούσαν όπως πρώτοι γράψαμε  οι μητροπολίτες , Βεροίας, Διδυμοτείχου  και Νέας Ιωνίας οι οποίοι θα εξέθεταν στον πρωθυπουργό τις σκέψεις της Εκκλησίας και στη συνέχεια θα ενημέρωναν την ΔΙΣ για τις όποιες εξελίξεις προέκυπταν.Το σχέδιο ανετράπη όταν ο Πρωθυπουργός διαβίβασε προς την πλευρά της Εκκλησίας ότι η απόφαση του για γενικό lock down είναι ειλημμένη για όλους και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει.

Ο κ. Γεραπετρίτης είπε προς την πλευρά  της Εκκλησίας  πως ναι μεν θα  μπορούν αν θέλουν  οι εκπρόσωποι της ΔΙΣ να συναντήσουν του πρωθυπουργό αλλά να μην περιμένουν τίποτα που θα αλλάξει την απόφαση της κυβέρνησης.

Μετά από αυτή την δυσμενή για την Εκκλησια εξέλιξη αποφασίστηκε να μην πάνε οι Συνοδικοί στον Πρωθυπουργό. Επιεικώς η Εκκλησία «έφαγε πόρτα» από τον Πρωθυπουργό.