Δημητριάδος: «Δεχόμαστε την παιδαγωγία του Θεού με ταπείνωση και μετάνοια»

Spread the love

Σε αυτή την δύσκολη περίοδο της παιδαγωγίας, που διανύουμε, καλούμεθα να αναμετρηθούμε με την πίστη και την εμπιστοσύνη μας στον Θεό, για να μην απελπιστούμε» ήταν τα λόγια του μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου αναφορικά με την νέα δοκιμασία και το νέο εγκλεισμό σε πανελλαδικό επίπεδο με αφορμή την εξάπλωση του κορονοϊού.

Aπό την μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου, ο κ. Ιγνάτιος τόνισε χαρακτηριστικά “Είναι πολύ μεγάλος αυτός ο κίνδυνος για τους ανθρώπους σήμερα. Αυτό, όμως, που έχει την μεγαλύτερη σημασία δεν είναι το φάσμα της αρρώστιας, αλλά να είναι το όνομά μας γραμμένο στους ουρανούς” για να προσθέσει πως “Τούτες τις μέρες του πόνου και της αγωνίας, που ο λαός μας θα στερηθεί την Θεία Λατρεία, δεν πρέπει κανείς να απελπιστεί. Όλοι μαζί δίνουμε τη μάχη της ενότητος, έναν αγώνα για την υπεράσπιση της ζωής, δεχόμαστε την παιδαγωγία του Θεού με ταπείνωση και μετάνοια. Ο Θεός θα μετρήσει την πίστη μας σ’ Εκείνον, την ελπίδα μας στη δική Του παρουσία στην  ζωή μας και αυτό που θα μείνει, τελικά, θα είναι να καταφέρουμε να έχουμε αγαθή απολογία, ότι αναδεχθήκαμε την παιδαγωγία, ταπεινωθήκαμε, νιώσαμε την αδυναμία μας και στρεφόμαστε σε Εκείνον με αυτοκριτική διάθεση».

Να σημειώσουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο μητροπολίτης Δημητριάδος είχε τονίσει σε μήνυμά του ότι δεν θα συναινέσει σε νέο κλείσιμο των ναών.