Εορταστική Συνεστίαση για τα μέλη των Φοιτητικών Συνάξεων της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνο

Spread the love

Το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος διοργάνωσε εορταστική συνεστίαση για τα μέλη των Φοιτητικών Συνάξεων της τοπικής Εκκλησίας, με αφορμή την Κυριακή των Απόκρεω.
Η επίκαιρη εόρτια αυτή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου. Περιελάμβανε δεξίωση και μουσικό πρόγραμμα με οδηγό την ελληνική δημοτική παράδοση.
Οι νέοι γέμισαν τον χώρο με τις φωνές, τα φωτεινά τους πρόσωπα, τα γέλια και τα τραγούδια τους, παρουσιάζοντας μια ξεχωριστή γιορτή. Ενθουσιασμός, χαρά, κέφι και ζωντάνια ήταν μερικά από τα συστατικά της.
Συμμετείχαν 130 απόφοιτοι λυκείου, φοιτητές και φοιτήτριες, εργαζόμενοι νέοι, μέλη των φοιτητικών συνάξεων, που λειτουργούν στην Κατερίνη και στις κωμοπόλεις της Πιερίας.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης πλαισιώθηκε πνευματικά από τους πατρικούς λόγους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γεωργίου, ο οποίος επικοινώνησε με τους νέους, συζήτησε μαζί τους, άκουσε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.
Τη μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης είχαν μικρά μουσικά και χορευτικά σχήματα που συγκρότησαν μεταξύ τους οι ίδιοι οι νέοι, παρουσιάζοντας παραδοσιακά και έντεχνα τραγούδια. Μια πραγματική πανδαισία ηχοχρωμάτων, οργάνων και ερμηνειών.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε προβολή ενός βίντεο με εικόνες από τις περσινές κατασκηνωτικές δράσεις της Ιεράς Μητροπόλεως. Παράλληλα, κατασκηνωτικά στελέχη που διακόνησαν μετέφεραν πολύτιμες εμπειρίες και αναμνήσεις από την καινοτόμο δράση «Κατασκήνωση στην πόλη» που διοργανώθηκε για πρώτη φορά το περσινό καλοκαίρι στην Ενορία Παντάνασσας Κατερίνης, την Κατασκήνωση της ΓΕΧΑ στη Βροντού και το Πρόγραμμα Φιλοξενίας παιδιών και νέων στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Ρητίνης.
Μέσω των φοιτητικών συνάξεων, οι νέοι και οι νέες της Πιερίας έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάσσουν, σε εβδομαδιαία βάση, γνώμες και να προβληματίζονται πάνω σε σύγχρονα κοινωνικά θέματα έχοντας ως οδηγό τα Θεόπνευστα κείμενα της Αγίας Γραφής και των Αγίων Πατέρων της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Παράλληλα συμμετέχουν σε διάφορες εκδηλώσεις που διοργανώνονται μέσα στο χρόνο όπως ομιλίες, προβολές, εκδρομές και δράσεις κοινωνικής προσφοράς, αποτελώντας ουσιαστικά τα φερέλπιδα στελέχη του μέλλοντος.