Εσπερινή Θεία Λειτουργία για τους υποψηφίους των Πανελληνίων εξετάσεων

Spread the love

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Τοπική των Τρικάλων Εκκλησία, με την πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου και των συνεργατών του Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως προσευχήθηκε ιδιαιτέρως για τα παιδιά, που πρόκειται να διαγωνισθούν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Την Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 το απόγευμα, ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας έψαλε την ειδική Παράκληση για τους υποψηφίους στην οποία προσκλήθηκαν από τον Σεβασμιώτατο για να συμμετάσχουν όλοι οι υποψήφιοι προς εισαγωγή σε Σχολές της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Πατρίδος μας, όπως και όλα τα μέλη της Τοπικής μας Εκκλησίας, προκειμένου να προσευχηθούν για την επιτυχία τους. Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος τέλεσε εσπερινή Θεία Λειτουργία.

Ο Σεβασμιώτατος ως στοργικός πατέρας μίλησε στους πολλούς υποψηφίους που συμμετείχαν και δεν έκρυψε την χαρά του για το γεγονός ότι οι μαθητές βρήκαν χρόνο μέσα στην πίεση των εξετάσεων να παραβρεθούν στην Ιερά Παράκληση και τη Θεία Λειτουργία. Τόνισε δε ότι με το Χριστό καλλιεργούμε μια προσωπική σχέση και εκεί στοχεύει η προσευχή και όχι σε μία έκτακτη, υπό τύπον «μαγείας» βοήθεια, ενώ τους ευχήθηκε καλή επιτυχία και τους έδωσε από μία Ιερά Εικόνα με προσωπική του ευχή και αφιέρωση και ένα στυλό, ενώ στο τέλος ο Ποιμενάρχης ανέγνωσε ικετευτική ευχή για τους μαθητές.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ