Εσπερινός εορτής Εισοδίων της Θεοτόκου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων

Spread the love

Με ευλάβεια και κατάνυξη τιμήθηκε η μεγάλη θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών.

Επίκεντρο του εορτασμού ο παλαιός Ιερός Μητροπολιτικός Ναός της Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων εκεί όπου φυλάσσεται και η θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας «Επισκέψεως», Η Υπεραγία Θεοτόκος με την επιβλητική της μορφή η οποία εικονίζεται Βρεφοκρατούσα και επιγράφεται «Η ΕΠΙΣΚΕΨΙΣ», ονομασία συνηθισμένη στη βυζαντινή εικονογραφία, αλλά μοναδική ίσως στον ελλαδικό χώρο αποτελεί ένα από τα ιερότερα και πολυτιμότερα κειμήλια της πόλεως των Τρικάλων και γενικότερα της αγιοτόκου Θεσσαλικής γης.

Κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς την παρουσία πιστών την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020 τελέσθηκε η Ακολουθία του Αρχιερατικού Εσπερινού Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου.

Τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο Προϊστάμενος του Ναού Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Γραδούλας ο οποίος και αναφέρθηκε στη σπουδαία και ιερή σημασία της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ