Η Ανάσταση του Κυρίου στην Ι.Μ. Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης

Spread the love

Η Εορτή των Εορτών και η Πανήγυρη των Πανηγύρεων, η Ανάσταση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, εορτάστηκε μεγαλοπρεπώς στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης.

Αθρόα ήταν και φέτος η προσέλευση των πιστών κάθε ηλικίας, μικρών και μεγάλων οι οποίοι προσήλθαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων για να παρακολουθήσουν την Τελετή της Αναστάσεως και την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, κρατώντας λαμπάδες αναμμένες με το ανέσπερο Φως το οποίο πηγάζει εκ του Ζωοδόχου Παναγίου Τάφου του Κυρίου μας και ακούγοντας το χαρμόσυνο παιάνα της Αναστάσεως ο οποίος παράλληλα αποτελεί και το συγκλονιστικό μήνυμα της θριαμβευτικής νίκης του Κυρίου της ζωής επί του θανάτου, το Χριστός Ανέστη.

Κατά τη διάρκεια της Τελετής της Αναστάσεως αναγνώσθηκε η Πασχαλινή Εγκύκλιος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου, ενώ προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, απεύθυνε εγκάρδιο Αναστάσιμο χαιρετισμό προς όλους τους παρισταμένους πιστούς, που παρέμειναν έως το τέλος της Λειτουργίας για να Κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων ευχόμενος Πλουσία την Χάρη του Αναστάντος Κυρίου, το Φώς το Ανέσπερο να φωτίζει την πορεία της ζωής τους και προτρέποντας τους να ζουν συνεχώς και αδιαλείπτως μέσα στο Φως, την Χαρά και την αιώνιο Ζωή που μας χαρίζει ο Κύριος Ιησούς Χριστός.

Ιδιαίτερες ευχές απηύθυνε στον εορτάζοντα Προϊστάμενο του Ιερού Ναού και Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο Λάμπρο Κολώνα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ