Η Ελασσόνα τίμησε τον πολιούχο της Άγιο Αρσένιο

Spread the love

Με θρησκευτική λαμπρότητα, κατάνυξη και με τις καθιερωμένες εκδηλώσεις  η Ελασσόνα τίμησε τη μνήμη του πολιούχου της Αγίου, του Αγίου Αρσενίου, Επισκόπου Ελασσόνας, του αρχιεπισκόπου Ελασσώνος και Δημονίκου (Δομενίκου).

Στην Θεία Λειτουργία της Κυριακής, χοροστάτησε ο σεβασμ. Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και συλλειτούργησαν ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης – αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος, ο ηγούμενος της Ι. Μονής Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου – αρχιμανδρίτης π. Νικάνωρ Παπανικολάου, οι πρωτοπρεσβύτεροι π. Νικόλαος Πνευματικός και π. Ευάγγελος Γκανάτσιος, ο διάκονος π. Σπυρίδων Σταμούλης, ενώ συμπροσευχήθηκε μαζί τους ο αρχιερατικός επίτροπος της Ι. Μητρόπολης – πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Παπαγεωργίου (τελετάρχης προιστάμενος του Ναού). Έψαλε ο “Βυζαντινός χορός φίλων Αγίου Αρσενίου”  με χοράρχη τον κ. Νικόλαο Στάμου.

Αναφορά στη ζωή, στο έργο, στις αρετές και στη σημαντική προσφορά του πολιούχου Αγίου Αρσενίου στην Ορθοδοξία έκανε ο Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και υπενθύμησε την αλλαγή της ημερομηνίας εορτασμού του πολιούχου της Ελασσόνας Αγίου Αρσενίου. Όπως έκανε γνωστό στο εκκλησίασμα, από φέτος η μνήμη του Αγίου Αρσενίου τιμάται την «Κυριακή των Μυροφόρων» (την επόμενη Κυριακή μετά την «Κυριακή του Θωμά»). Ευχαρίστησε τους κατοίκους της περιοχής που κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό στις διήμερες θρησκευτικές εκδηλώσεις και με την προσελευσή τους έδειξαν την αγάπη τους στον Άγιο Αρσένιο, ο οποίος καθημερινά, όπως τόνισε,  επιτελεί θαυματα γνωστα και άγνωστα ανάμεσά μας.

Παρευρέθηκαν: ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας – επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Ευαγγέλου, η πρώην Επαρχος Μαρία Μαμάρα, αντιδήμαρχοι, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελασσόνας Ελευθέριος Μουλτσιάς, ο Δασάρχης Ελασσόνας Χρήστος Αναστασόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Πηγή: elassonanews.gr