Η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ευγενίου

Spread the love

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα το Ηράκλειο υποδέχεται το νέο του Ποιμενάρχη και Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, τον από Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Μηνά Ηρακλείου.

Το νέο Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, ο οποίος καλωσόρισε και προσφώνησε το νέο Αρχιεπίσκοπο, παρουσία πλειάδας Αρχιερέων, του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, του Προέδρου του ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, Υπουργών, Βουλευτών, εκπροσώπων τοπικών αρχών, φορέων, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθους Κρητών.

Ακολούθως, στον Ιερό Ναό τελέσθηκε Πανηγυρική Δοξολογία χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου κ. Ευγενίου, ενώ ο Αρχιγραμματέας της Επαρχιακής Ιεράς Συνόδου Κρήτης Θεοφιλ. Επίσκοπος Κνωσού κ. Πρόδρομος ανέγνωσε το Προεδρικό Διάταγμα αναγνωρίσεως και καταστάσεως του νέου Αρχιεπισκόπου.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη εκπροσώπησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος, ο οποίος ανέγνωσε μήνυμα του κ. Βαρθολομαίου.

Επίσης, καλωσόρισαν και προσεφώνησαν τον Σεβασμιώτατο κ. Ευγένιο, ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Λεοντουπόλεως κ. Γαβριήλ, ως εκπρόσωπος του Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου, ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ. Νικόδημος ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου, ο Τοποτηρητής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης Σεβ. Μητροπολίτης Λάμπης κ. Ειρηναίος, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης και ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Κρήτης Πανοσιολ. Αρχιμ. Μεθόδιος Βερνιδάκης, ως εκπρόσωπος του κλήρου και του ποιμνίου αυτής.

Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ευγένιος εκφώνησε τον επιβατήριο λόγο του ενώπιον των Κρητών.