Η ενορία του Ριζαριού υποδέχθηκε τον Όσιο Δαυίδ τον εν Ευβοία

Spread the love

Το Σάββατο 18 Ιουνίου 2022 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Ριζαριού Τρικάλων η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Οσίου Δαβίδ του εν Ευβοία από την ομώνυμη Ιερά Μονή της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος.

Την Τιμία Κάρα, που μετέφερε εκ μέρους του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτου Γαβριήλ ένας αδελφός της Ιεράς Μονής, υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος ο οποίος στη συνέχεια Χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Εσπερινού συμπαραστατούμενος από πολλούς ιερείς της πόλεως και των χωρίων των Τρικάλων.

Τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ιερόθεος Ανδρουτσόπουλος, εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, ο οποίος και αναφέρθηκε στη σπουδαία και ιερή σημασία των ιερών Λειψάνων των Αγίων της εκκλησίας μας.

Στην σύντομη προσλαλιά του, στο τέλος του Εσπερινού, ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος καλωσόρισε και ευχαρίστησε για την παρουσία και για τον κόπο τους να έρθουν στην αγιοτόκο πόλη των Τρικάλων τους Πατέρες της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ του Γέροντος του εν Ευβοία. Ευγνωμόνως ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο για την άδεια και την μεγάλη ευλογία να μεταφερθεί στα Τρίκαλα η Τιμία Κάρα του Οσίου Δαυίδ, αλλά και τον Καθηγούμενο π. Γαβριήλ.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ