Η Εορτή του Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα

Spread the love

Άγιος Νεκτάριος Αίγινα γιορτή : Το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου, τελέσθηκε ο όρθρος, η αρχιερατική Θεία Λειτουργία και η δοξολογία, μετά το τέλος της οποίας, σχηματίστηκε αυτοκινητοπομπή με την οποία μεταφέρθηκαν στην πόλη της Αίγινας τα Ιερά Λείψανα, η Ιερή Κάρα και η Εικόνα του Αγίου Νεκταρίου.

Η συγκέντρωση των σχολείων του νησιού και όσων συμμετείχαν στην λατρευτική πομπή, έγινε μπροστά από το Δημοτικό Στάδιο Αίγινας και στο Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο – Φυλακές, όπου συγκεντρώθηκε ο κλήρος, οι μοναχές της Μονής της Αγίας Τριάδας και οι ιεροψάλτες.

 Στο Καθολικό της Μονής Αγίας Τριάδος και Αγίου Νεκταρίου, τελέσθηκε ο Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιεροθέου, τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου, Φθιώτιδος κ. Συμεών, Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου και του κυριάρχου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, συμμετεχόντων μεγάλου πλήθους Ιερέων από την Μητρόπολη Ύδρας και από άλλες Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος και χιλιάδων πιστών απ’ όλα τα μήκη και πλάτη της γης, πολλοί εκ των οποίων και από την Φθιώτιδα, οι οποίοι έσπευσαν να τιμήσουν τον μεγάλο Οικουμενικό άγιο της Εκκλησίας μας, Νεκτάριο τον Θαυματουργό.

Την διακονία του Θείου Λόγου, ανέλαβε κατόπιν προτροπής του Σεβασμιωτάτου Ύδρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος, ο οποίος και εξεφώνησε Λόγο για τον άγιο, μεστό Θεολογικών και πνευματικών νοημάτων.

Φωτογραφίες: doxologia.ro

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *