Η Πάρος τίμησε τον Όσιο Αρσένιο

Spread the love

Αρχιερατικό συλλείτουργο τελέσθηκε την Πέμπτη 18-8-2022 στην Πάρο στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Αρσενίου, ο οποίος βρίσκεται παραπλεύρως της Ιεράς Μονής Χριστού Δάσους-Αγίου Αρσενίου.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καττάρων κ. Μακάριος, ο οποίος χοροστάτησε και στον Όρθρο, συλλειτουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεράμων κ. Βαρθολομαίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου.

Κατά τη διάρκεια του «Κοινωνικού» ο Θεοφιλέστατος κήρυξε τον θείο λόγο. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της προσφάτως κοιμηθείσης Γεροντίσσης Αρσενίας και εν συνεχεία τελέσθηκε η Λιτάνευση της Σεπτής Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων του εορταζομένου Αγίου, πέριξ του Ιερού Ναού. Αφού τελέσθηκε Τρισάγιο επί του τάφου του εκ των κτιτόρων του Ιερού Ναού, αειμνήστου Αρχιμ. Κωνσταντίνου Θεολογίτου, εψάλη Δέηση, στο τέλος της οποίας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε για την συμμετοχή τους στην Πανήγυρη τους αγίους Αρχιερείς, τους κληρικούς, τους ιεροψάλτες, τον Δημαρχο, τον Έπαρχο και τους λοιπούς τοπικούς άρχοντες, τους εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και τον ευλαβή λαό της Πάρου.