Ιερά Πανήγυρις Ι. Μ. Γενεσίου της Θεοτόκου Πετριλίων Αργιθέας

Spread the love

Λαμπρά και με κάθε εκκλησιαστική τάξη πανηγύρισε το διήμερο 7 και 8 Σεπτεμβρίου 2020 η Ιερά και Σεβασμία Μόνη του Πετρίλου το γενέσιο της Θεοτόκου. Αφ’ εσπέρας τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής προεξάρχοντος του Καθηγουμένου αυτής, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. π. Θεοκλήτου Δήμου.
Την κυριώνυμο ημέρα η Ιερά μονή υποδέχθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεο, ο οποίος χοροστάτησε του Όρθρου και τέλεσε την θεία Λειτουργία συνεπικουρούμενος από τον Άγιο Καθηγούμενο και τους πατέρες αυτής Πανοσιώτατο Αρχιμ. π. Ιεζεκιήλ Κωνσταντά, τον Οσιώτατο Ιερομόναχο π. Βαρσανούφιο Βοϊβόντα και τον Αρχιδιάκονο της Μητροπόλεως μας π. Θωμά Κάϊα.
Προ της απολύσεως πραγματοποιήθηκε μικρά λιτάνευσις των ιερών λειψάνων καθώς και της Δίζωνης εικόνος, όπου είναι ιστορημένη με το γενέθλιο και την κοίμηση της Παναγίας μας.
Ευλογήθηκαν οι προσφερόμενοι άρτοι και το κόλλυβο της Παναγίας.
Τέλος ο Ποιμενάρχης μας κήρυξε το θείο λόγο και ακολούθησε πανηγυρική τράπεζα για όλους τους προσκυνητές. Το ιερό αναλόγιο κόσμησαν φίλοι Ιεροψάλτες της ιεράς μονής εκ Θεσσαλονίκης καθώς και ο υποδιευθυντής της Βυζαντινής σχολής της Μητροπόλεως μας και Πρωτοψάλτης του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Καρδίτσας.
Με την παρουσία τους τίμησαν την εορτή ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Νούσιος Κωνσταντίνος καθώς και ο Δήμαρχος Αργιθέας κ. Στεργίου Ανδρέας.