Κάηκε το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Ελεήμονα στη Σάμο

Spread the love

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στο Παλαιοχώρι Σάμου.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το πύρινο μέτωπο “σάρωσε” ένα μεγάλο εύρος εκτάσεων στην περιοχή του Μαραθοκάμπου περνώντας τις τοποθεσίες της Γκιόκας και της Μακριάς Πούντας με κατεύθυνση πλέον την Παραλία του Λιμνιώνα.

Τοπικές αρχές και εθελοντές βοηθούν κατοίκους και τουρίστες να εγκαταλείψουν το χωριό Λιμνιώνας. Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη διότι στην περιοχή εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι που καθιστούν δύσκολη την επιχείρηση κατάσβεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εικάζεται πως η φωτιά προκλήθηκε από κολώνα της ΔΕΗ.

Από την πυρκαγιά κάηκε το Μοναστήρι του Αγίου Γιάννη του Ελεήμονα, καθώς και διάσπαρτες κατοικίες κοντά στο Παλαιοχώρι.

Στην περιοχή επιχειρούν 49 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 15 οχήματα, ενώ υπήρχε και η βοήθεια από πέντε αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα μέχρι να πέσει η νύχτα. Βοηθούν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές.

Οι επίγειες δυνάμεις προσπαθούν να κρατήσουν τη φωτιά περιμετρικά έτσι ώστε με το πρώτο φως της αυριανής μέρας να μπορέσουν να σβήσουν τη φωτιά στην περιοχή.

Τον συντονισμό της κατάσβεσης έχει ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, Αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Δαδούδης. Στο σημείο βρίσκονται επίσης η Διοικήτρια της ΠΥ Ν. Σάμου Σταυρούλα Μπονέ και ο Διοικητής της ΠΥ Σάμου Γιώργος Μιαούλης.

thetoc.gr