Κυριακή Προς Της Υψώσεως Του Τιμίου Σταυρού Στον Ι. Μ. Ν. Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης

Spread the love

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης, τελέστηκε σήμερα Κυριακή προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου και συνιερουργούντων του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τζίτζα και Ανατολικής Ουγκάντα κ. Σιλβέστρου.

Στην διάρκεια του Κοινωνικού αναγνώστηκε η Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος με θέμα την Μικρασιατική Καταστροφή.

Προ της απολύσεως τελέστηκε ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων Βασιλείου, Ευδοξίας και Χαραλάμπους Στεργιούλη, εμβληματικής οικογένειας του εκκλησιαστικού έργου της Λαρίσης. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε Δοξολογία προς τιμήν του Αγίου Νικήτα, Προστάτου των Εφέδρων Αξιωματικών. Στη συνέχεια δε τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση στο μνημείο των Εφέδρων Αξιωματικών.

Στη διάρκεια της Δοξολογίας ο σεπτός Ποιμενάρχης μας εξεφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας και επαίνεσε το Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Λάρισας για τη δυναμική παρουσία του και την κοινωνική του προσφορά στα δρώμενα της πόλης μας!