«Λαμπρός Ο Εορτασμός Της Εθνικής Εορτής Της 28ης Οκτωβρίου Στη Λάρισα»

Spread the love

Στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου τελέστηκε η Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου. 

Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στις εκδηλώσεις ήταν ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νικόλαος Παπαθανάσης.

Μετά το τέλος της δοξολογίας και εντός του Ιερού Ναού εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από την κα. Αθηνά Μήλιου, καθηγήτρια του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Λάρισας.

Στη σύντομη προσλαλιά του ο Ποιμενάρχης μας αφού καλωσόρισε τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης και συνεχάρη την ομιλήτρια, απευθυνόμενος προς τους πολιτικούς και στρατιωτικούς άρχοντες μετέφερε τις ευχές του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου και όλης της εκεί ομογένειας, τονίζοντας την ενότητα που οφείλουμε να έχουμε όλοι μαζί για να συμπορευόμαστε με δόξα και τιμή και να αγωνιζόμαστε για τα δίκαια του Έθνους μας, όπως ακριβώς βιώνουν τις αξίες και τα ιδανικά μας και οι εν Αυστραλία αδελφοί μας.

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των Αρχών κατευθύνθηκαν στο Ηρώο της Λάρισας, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση.
Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις και εκπροσώπους της Εθνικής Αντίστασης, ενώ στην κεντρική πλατεία της πόλεως πραγματοποιήθηκε η στρατιωτική και μαθητική παρέλαση.