Λαμπρό Συλλείτουργο για τον Άγιο Νέστορα στην Ι.Μ. Λαγκαδά

Spread the love

Με κάθε επισημότητα και με την προσήκουσα λαμπρότητα, τιμήθηκε εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, η ημέρα μνήμης του συμπολιούχου της πόλεως, Αγίου Μεγαλομάρτυρος Νέστορος και η διπλή επέτειος της Απελευθερώσεως εκ του Οθωμανικού Ζυγού το 1912 και εκ της Γερμανικής κατοχής το 1944.

Το πρωί της 27ης Οκτωβρίου ε.έ., τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και εν συνέχεια η Επίσημος

Δοξολογία επί τη διπλή Απελευθερώσει της Πόλεως, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιεροθέου και συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου και του οικείου Ποιμέναρχου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος, τους οποίους και πλαισίωναν Ιερείς και Διάκονοι.

Κατά την διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων παρέστησαν οι Πολιτικές και Στρατιωτικές αρχές του τόπου καθώς επίσης και αντιπροσωπίες της μαθητιώσας νεολαίας με τις Ελληνικές Σημαίες ανά χείρας.

Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λαγκαδά και Καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως κ. Αστέριος Καραγιοβάννης, ο οποίος με τον μεστό και εμπνευσμένο λόγο του αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα της διπλής επετείου συνδέοντάς τα με την μεγάλη μορφή του Αγίου Νέστορος, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η διπλή αυτή επέτειος, τονίζει σ΄όλους μας το χρέος της μνήμης και της τιμής προς εκείνους που θυσιάστηκαν στο βωμό της Πατρίδος και της Ελευθερίας.

Στην σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, αφού συνεχάρη τον ομιλητή και εξέφρασε ευχαριστίες προς τους παρισταμένους Αρχιερείς, αναφέρθηκε στο αγαθό της Ειρήνης και της Ελευθερίας, τόσο της εσωτερικής του κάθε ανθρώπου όσο και της παγκόσμιας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι ακόμα και σήμερα η Ελλάδα μας, πάντοτε βρίσκεται στις πονηρές διαθέσεις και το στόχαστρο πολλών, ενώ εν συνεχεία απέτισε τον οφειλόμενο φόρο τιμής τους προγόνους μας που αγωνίστηκαν και έπεσαν ηρωικώς στο πεδίο της μάχης υπερασπιζόμενοι του πατρίου εδάφους, τα ιδανικά και κυρίως την Ελευθερία της Πατρίδος μας, προτρέποντας όλους στο τέλος να συμψάλλουν με μια φωνή τον Εθνικό μας Ύμνο.

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και της Επισήμου Δοξολογίας, ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης Λήμνου κ. Ιερόθεος τέλεσε Αρχιερατικό Τρισάγιο επί του μνήματος του μακαριστού Μητροπολίτου Λαγκαδά κυρού Ιωάννου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ