Με ενθουσιασμό υποδέχθηκαν τα παιδιά της Κατερίνης το πρόγραμμα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους «Κατασκήνωση στην πόλη»

Spread the love

Ολοκληρώθηκαν οι τρεις περίοδοι του καινοτόμου προγράμματος «Κατασκήνωση στην πόλη», που διοργάνωσε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος στο πλαίσιο των δράσεων του Γραφείου Νεότητας, με την πατρική μέριμνα και φροντίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γεωργίου.
Η πρώτη περίοδος πραγματοποιήθηκε στην Ενορία Αγίας Παρασκευής Κατερίνης και αφορούσε παιδιά Γυμνασίου, η δεύτερη στην Ενορία Παντάνασσας για παιδιά Δημοτικού (Δ’-Ε’ τάξη Δημοτικού) και η τρίτη στην Ενορία Αγίου Χαραλάμπους στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης για παιδιά Δημοτικού (Ε’-ΣΤ’ τάξη Δημοτικού).
Το πρόγραμμα περιείχε όλα τα στοιχεία μιας χριστιανικής κατασκήνωσης εκτός από τη διανυκτέρευση.
Οι καθημερινές δραστηριότητες διαρκούσαν από τις 9 το πρωί ως τις 5.30 το απόγευμα και τηρώντας πάντα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα ασφαλείας ενώ τον συντονισμό του προγράμματος είχε ο Διάκονος Μελέτιος Παράσχου.
Μέσα σε ένα περιβάλλον ευχάριστο και δημιουργικό, με τη βοήθεια έμπειρων κατηχητών, τα παιδιά πέρασαν ένα χαρούμενο πενθήμερο γεμάτο εμπειρίες, ξεκούρασαν το πνεύμα, ανέπτυξαν την ομαδικότητα, την αλληλεγγύη, τη φιλία, την αγάπη προς τη φύση ενώ παράλληλα συμμετείχαν στην λατρευτική ζωή της Εκκλησίας.
Τα παιδιά μαζί με τους συνοδούς τους, επισκέφθηκαν Ι. Ναούς της Κατερίνης αλλά και προσκυνήματα και μοναστήρια της Πιερίας καθώς και πολιτιστικά αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής.
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος βρέθηκε αρκετές φορές μαζί με τα παιδιά, παρέστη σε διάφορες δραστηριότητες κάθε περιόδου και με ιδιαίτερο ζήλο, μαζί με τους υπεύθυνους ιερείς και τους εθελοντές, φρόντισε την άψογη λειτουργία του προγράμματος. Τόνιζε δε σε κάθε περίπτωση, ότι συνέχεια της δράσης αυτής αποτελεί η κατήχηση και παρότρυνε τα παιδιά να συμμετάσχουν στις προσεχείς κατηχητικές συνάξεις και να αποκτήσουν τα εφόδια που απαιτούνται για την πορεία τους στη σύγχρονη σημερινή κοινωνία.