Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα «Ε΄ Μυροφόρεια 2022» στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Δεμερλιωτίσσης Φαρσάλων

Spread the love

Με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου και με την αρωγή και συμπαράσταση των μελών του Δ.Σ. του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς μας Μητροπόλεως υλοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα «Ε΄ Μυροφόρεια».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022, μετέβη στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Δεμερλιωτίσσης Φαρσάλων, συνοδευόμενος από τους Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αμφιλόχιο Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Θωμά Κάια, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία υπέρ υγιείας όλων όσων εργάζονται εθελοντικά και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα Συσσίτια «Σπίτια Αγάπης» της Μητροπολιτικής μας Περιφερείας, δηλαδή τους διακονούντες ιερείς και τις εθελόντριες κυρίες-διακόνισσες και των πέντε (5) «Σπιτιών Αγάπης», στα «Παντοπωλεία Αλληλεγγύης» και εν γένει στις Φιλανθρωπικές δομές της Θεσσαλιώτιδος Εκκλησίας.

Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ευλόγησε τους προσφερομένους άρτους, ενώ σε περισσότερες από 400 εθελόντριες κυρίες μοιράστηκαν αναμνηστικά δώρα για την πολύτιμη προσφορά και συνδρομή τους στο φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Ο Σεβασμιώτατος χρησιμοποιώντας τον λόγο του Αποστόλου Παύλου “Θεοῦ γάρ ἐσμέν συνεργοί “, ευχαρίστησε τις κυρίες για την προσφορά και την διακονία τους. Επίσης, τις κάλεσε να έχουν πρότυπο την οσιακή και ταπεινή μορφή του νεοκαταταγέντος οσίου Γέροντος Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου, του ελεήμονος, ο οποίος ξεκίνησε την διακονία του από την Μητρόπολή μας επί Μητροπολίτου Ιεζεκιήλ.

Επιπλέον επεσήμανε ότι τόσο οι πατέρες όσο και οι κυρίες στάθηκαν επαξίως στο πλευρό των ανθρώπων που γνώρισαν το σκληρό πρόσωπο της πανδημίας και των κοινωνικο-οικονομικών συνεπειών της, ενώνοντας ακόμη μια φορά τις δυνάμεις τους προκειμένου να δημιουργήσουν μια ισχυρή αλυσίδα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης μεταξύ των αδελφών μας .

Τέλος, ευχαρίστησε εγκαρδίως τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Θεόκλητο Δήμου, Υπεύθυνο του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου, για την επιτυχημένη διοργάνωση της εκδηλώσεως.