Νέος Πρεσβύτερος στην Ι.Μ. Λαρίσης και Τυρνάβου

Spread the love

Στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ανήμερα της εορτής των Αγίων Πάντων.

Ο σεπτός μας Ποιμενάρχης τέλεσε το Μυστήριο της εις Πρεσβύτερον χειροτονίας του π. Βαρνάβα Χατζηϊωαννίδου, ο οποίος θα διακονήσει και ως εφημέριος στον ως άνω Ναό.

Ο Σεβασμιώτατος, κατά την προσλαλιά του προς τον νέο Πρεσβύτερο, ανέλυσε την Αποστολική περικοπή, τονίζοντας ότι η αγιότητα είναι η αποτίναξη των φορτίων από πάνω μας και η απόρριψη της αμαρτίας που μας μπλέκει σε καταστάσεις χωρισμού από τον Θεό και θέωσης του εαυτού μας, ενώ από την άλλη σημαίνει την προσήλωσή μας στον αρχηγό της πίστης μας τον Κύριο Ιησού, αυτόν που δίνει στην πίστη τελειότητα και που η συνάντηση μαζί Του είναι ο τελικός σκοπός της ύπαρξής μας.

Περαίνοντας τον λόγο του, συμβούλεψε πατρικώς τον π. Βαρνάβα, ευχηθείς εις αυτόν να εργαστεί με ζήλο και να πορευθεί με σύνεση στη νέα Ιερατική του ζωή.

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος και εξ ονόματος όλων ευχαρίστησε τον μέχρι πρότινος Προϊστάμενο και εφημέριο του Ναού π. Ιωαννίκιο Βαρβαρέλη, ο οποίος αποφάσισε να συνεχίσει τη διακονία του στον ευλογημένο τόπο που για πολλά χρόνια έζησε, στην Ιερά Μονή Παναγίας Προυσιωτίσσης και του ευχήθηκε να έχει καλή δύναμη στα νέα ευθυνοφόρα καθήκοντα του.