Ξεκίνησαν οι εργασίες συντήρησης των τοιχογραφιών της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βραγκιανών

Spread the love

Ξεκίνησαν οι εργασίες συντήρησης των τοιχογραφιών της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βραγκιανών.

Με δοξολογία στον Κύριό μας και με μεγάλη χαρά ξεκίνησαν οι εργασίες συντήρησης και στερέωσης των τοιχογραφιών της Ιεράς Μονής.

Μετά την μεγάλη δωρεά του συμπολίτη μας Μαιευτήρα Ιατρού – Χειρουργού Γυναικολόγου κ. Φάνη Στάθη, ο οποίος ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου την δαπάνη των εργασιών ύψους πολλών χιλιάδων ΕΥΡΩ αρχίζουμε και βλέπουμε τις σπουδαίες τοιχογραφίες της Ιεράς Μονής και τον διάκοσμό τους.

Με την καθοδήγηση των υπευθύνων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καρδίτσης ο Συντηρητής κ. Αλέξανδρος Κωνσταντάς μαζί με ειδικούς Επιστήμονες έχουν ξεκινήσει τις εργασίες συντήρησης των τοιχογραφιών και παραθέτουμε δείγμα των εργασιών τους.

Στην όλη προσπάθεια συνέβαλε καθοριστικά ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Συνέσιος Στάθης, βραγκιανιώτης και αυτός, ο οποίος αποδεικνύει πόσο αγαπά τον τόπο του και τα μνημεία του.

Μεγάλη χαρά έχουμε για την εξέλιξη αυτή και θερμώς ευχαριστούμε τον κ. Φάνη Στάθη για την σπουδαία καί ιστορική αυτή δωρεά. Ευχόμαστε σύντομα να χαρούμε τα αποτελέσματα των εργασιών.

Θερμές ευχαριστίες για το ανύστακτο ενδιαφέρον τους και στα αξιότιμα Μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής της Ιεράς Μονής, στον π. Δημήτριο Αγόρη και στους λαϊκούς.