Ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κοντά στους πληγέντες της επαρχίας Φαρσάλων

Spread the love

Την Επαρχία Φαρσάλων επισκέφθηκε, σήμερα Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020, αφού του επιτράπηκε μετά την ολοκλήρωση των εργασιών διάνοιξης του δρόμου προς Λάρισα, διότι η έξοδος από την πόλη της Καρδίτσας προς Λάρισα ήταν αδύνατη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Τιμόθεος συνοδευόμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αμφιλόχιο Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς μας Μητροπόλεως ενισχύοντάς τους ηθικά και πνευματικά, που επλήγη από τις σφοδρές βροχοπτώσεις.

Κατοικίες και περιουσίες (κτήματα κ.ά.) των συνανθρώπων μας καταστράφηκαν. Πληγέντες αδελφοί μας έμειναν χωρίς στέγη, νερό και φαγητό. Ιεροί Ναοί πλημμύρισαν. Χιλιάδες στρέμματα καλύφθηκαν από τόνους λάσπης.

Οι Ιεροί Ναοί των χωριών παραμένουν ανοιχτοί και οι άνθρωποι προστρέχουν σε αυτούς, ώστε να έχουν μια στέγη. Στους υπευθύνους του «Σπιτιού Αγάπης» Φαρσάλων δόθηκε η εντολή να εντείνουν την λειτουργία του, ώστε οι έχοντες ανάγκη ενός πιάτου φαγητού να το βρίσκουν.

Η συνεργασία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Τιμοθέου και η επικοινωνία του με τους φορείς της Επαρχίας Φαρσάλων είναι συνεχής, καθότι όλοι μαζί πασχίζουν, ώστε να βρεθούν λύσεις για τα ανακύψαντα σοβαρά προβλήματα της Επαρχίας.