Ο Μητροπολίτης Λαρίσης στην Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου Τρικόρφου Φωκίδος

Spread the love

Πανηγυρικώς και πανευφροσύνως εορτάσαμε και αυτή την χρονιά τον προστάτη Άγιο Νεκτάριο, στην ομώνυμο Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου Τρικόρφου Φωκίδος.

Την Τρίτη το απόγευμα στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε και κήρυξε τον θείο λόγο ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

Την κυριώνυμο ημέρα Τετάρτη 9 Νοεμβρίου τελέσθηκε η πανηγυρική Αρχιερατική θεία λειτουργία, στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος και Γέροντά μας κ. Νεκτάριο Μουλατσιώτη, ο οποίος φέρει και το όνομα του Αγίου Νεκταρίου, καθώς και πλειάδα ιερέων τόσο από την ανδρώα Μονή των Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ, όσο και από τις ενορίες της Μητροπόλεώς μας.

Επίσης παρευρέθησαν οι άρχοντες του τόπου μας και πλήθος ευλαβών προσκυνητών, που ήρθαν να πάρουν την ευλογία του Αγίου Νεκταρίου, αλλά και να ευχηθούν «χρόνια πολλά» στον εορτάζοντα Γέροντά μας.

Μετά το πέρας της θ. λειτουργίας, κατά την οποία κήρυξε τον θείο λόγο ο Μητροπολίτης Λαρίσης, παρατάθηκε εορταστική τράπεζα κατά την οποία παρευρέθηκε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος.

Οι πιστοί κατά την διάρκεια της εορτής του Αγίου Νεκταρίου είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν ιερά λείψανα του Αγίου πού φυλάσσονται στην Ιερά Μονή μας, καθώς και την εφέστιο εικόνα του Αγίου πού φιλοτέχνησε ὁ κατά σάρκα ανηψιός και βαπτιστικός του Αγίου Νεκταρίου, Αναστάσιος Κεφαλάς.