Ο Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ι.Ν. Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης Νέων Πόρων

Spread the love

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης Νέων Πόρων, χοροστάτησε στην Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, συγχοροστατούντων του Μητροπολίτου Τριπόλεως κ. Θεοφυλάκτου, του Αρχιεπισκόπου Τελμησσού κ. Ιώβ, του Επισκόπου Άσσου κ. Τιμοθέου και του οικείου Ποιμενάρχου, Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.

Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην προσήλωση της Αγίας Μαρίνης στην πίστη, καθώς και στους 630 Θεοφόρους Πατέρες τους συγκροτήσαντας την Δ´ Οικουμενική Σύνοδο της Χαλκηδόνος, η οποία και ανέδειξε το δόγμα των δύο φύσεων στο ενιαίο Θεανδρικό Πρόσωπο του Χριστού.

Μετά τον εσπερινό ακολούθησε η Ιερά Λιτάνευση της εικόνας της Αγίας, τελεταρχούντος του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Κίτρους Αρχιμ. Βαρνάβα Λεοντιάδη και με τη συνοδεία της φιλαρμονικής μουσικής του Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Μεγαλομάρτυρος Λαρίσης με επικεφαλής τον Γεν. Αρχ. Επίτροπο της Μητροπόλεώς μας Αρχιμ. Νικηφόρο Κοντογιάννη.

Προ της απολύσεως, ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος ευχαρίστησε τους Αρχιερείς για την αποδοχή της προσκλήσεως του να συμμετάσχουν στον εορτασμό της Αγίας και ευχήθηκε σε όλους τους πιστούς να έχουν την ευλογία της.