Ο Πανηγυρικός Εσπερινός των Χριστουγέννων στον Άγιο Αχίλλειο Λαρίσης

Spread the love

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Δεσποτικής εορτής της Γεννήσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου και με τη συμμετοχή όλων των κληρικών των δύο αρχιερατικών περιφερειών της πόλεως της Λάρισας.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος κ. Σωτήριος Αποστολόπουλος, προϊστάμενος του Ι. Ν. Αγίου Χαραλάμπους Λαρίσης, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι η ενανθρώπιση του Κυρίου μας έλαβε χώρα μέσα στην ησυχία μίας νύχτας, μία νύχτα η οποία έγινε το σύμβολο των μυστηρίων του Θεού, ενώ αναφέρθηκε στην αξία της ειρήνης που έφερε ο Χριστός στη γη.

Προ της απολύσεως, ο σεπτός μας Ποιμενάρχης αφού πρωτίστως συνεχάρη τον ομιλητή για τη δογματική του ακρίβεια στον πανηγυρικό της εορτής, ευχήθηκε στον Ιερό Κλήρο και τον ευλογημένο λαό, οι οποίοι συμμετείχαν στην Ακολουθία και μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Μητροπόλεώς μας, να έχουν την ευλογία του Γεννηθέντος Σωτήρος Χριστού μας και τους ευχαρίστησε για όλη τη φιλανθρωπική στήριξη τους προς το πρόσωπο της Μητροπόλεως, ώστε κι αυτή με τη σειρά της να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ενδεών αδελφών μας.