Πανήγυρις Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Τρικάλων

Spread the love

Τελέστηκε με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022 η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός Ημών Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων του Θαυματουργού.

Το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων τελέσθηκε πανηγυρικό αρχιερατικό συλλείτουργο με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαβίδ και συλλειτουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ. Δαμασκηνού και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου, ενώ έψαλλε ο εκλεκτός χορός ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού κ. Παναγιώτου  Καλαμπάκα.

Στην σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος, ευχαρίστησε τους Αγίου Αρχιερείς που ήρθαν και λάμπρυναν με την Παρουσία τους την Πανήγυρη αυτή της Μητροπόλεως μας, τους ιερείς, τις στρατιωτικές και πολιτικές αρχές του τόπου.

Περισσότερο όμως ευχαρίστησε και το χριστεπώνυμο πλήθος του Θεού, τους ευλαβείς προσκυνητές που ήρθαν από εγγύς και από μακράν για να προσκυνήσουν και να λάβουν την ευλογία από τις Ιερές Εικόνες της Παναγίας Γεροντίσσης και του Αγίου Νικολάου.

Στον πανηγυρικό της ημέρας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ αναφέρθηκε εμπνευσμένα και εκτενώς στην μεγάλη μορφή του Αγίου Νικολάου. Τέλος ο Μητροπολίτης Γρεβενών ευχαρίστησε, και εκ μέρους του Θεοφιλεστάτου κ. Δαμασκηνού, για την τιμητική πρόσκληση να παραβρεθούν στην αγιοτόκο πόλη των Τρικάλων και ευχήθηκε στον οικείο Ποιμενάρχη κ. Χρυσόστομο να συνεχίσει το πολύκαρπο και θεάρεστο έργο του.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ