Πανηγυρικός Εσπερινός Της Αγίας Αικατερίνης Στο Αλκαζάρ

Spread the love

Με τη συμμετοχή πολλών χριστιανών εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας ενδόξου μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης της πανσόφου, στο ομώνυμο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο, στο Αλκαζάρ της Λάρισας, το οποίο με ένθεο ζήλο και πολλή αγάπη διοικείται από διαχειριστική επιτροπή με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως μας Αρχιμ. κ. Ιγνάτιο Μουρτζανό, ενώ τα λειτουργικά καθήκοντα εξυπηρετεί ο Αρχιμ. κ. Πορφύριος Ζαχαράκης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος χοροστάτησε στην ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού και στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στην εορτάζουσα Αγία τονίζοντας ότι η Αγία Αικατερίνη κέρδισε τη ζωή της όταν την εμπιστεύθηκε στα χέρια του Θεού.

Προ της απολύσεως ο Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε όλους όσοι κοπιάζουν προκειμένου σύντομα να ξεκινήσει η ανοικοδόμηση του υπέργειου Ναού της Αγίας μας και επαίνεσε τον π. Πορφύριο που καθημερινά αναλίσκεται στη διακονία των πιστών.

Στον πανηγυρικό εσπερινό παρέστησαν μεταξύ των φιλέορτων Χριστιανών ο Βουλευτής Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, η υποψήφια Βουλευτής κ. Ειρήνη Καραλαριώτου και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολιτεύσεως του Δήμου Λαρισαίων κ. Αθανάσιος Μαμάκος.