Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Χαραλάμπους στην Ι.Μ. Σταγών και Μετεώρων

Spread the love

Ξεχωριστή είναι φέτος η εορτή του Αγίου Χαραλάμπους, του προστάτου των ασθενών με λοιμώδεις νόσους, στην πόλη της Καλαμπάκας.

Σήμερα Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021, παραμονή της εορτής του Αγίου, στα προπύλαια του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας έγινε η υποδοχή της Τίμιας Κάρας του Αγίου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητο, ιερείς και πιστούς.

Εν Συνεχεία Τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός. Μετά το πέρας θα ψαλεί ειδική Παράκληση προς τον Άγιο για τα λοιμώδη νοσήματα και μέχρι τις 9 το βράδυ θα πραγματοποιείται το προσκύνημα.

Κατόπιν η τιμία κάρα δια του Μητροπολιτικού αυτοκινήτου, θα περιέλεθει την πόλη της Καλαμπάκας προς αγιασμόν και ευλογίαν των κατοίκων αυτής.

Η κάρα του Αγίου Χαραλάμπους
Όπως είναι πανορθοδόξως γνωστό, η τιμία Κάρα του Αγίου Χαραλάμπους φυλάσσεται ευλαβικά ως τιμαλφέστατο κειμήλιο, στην Ιερά Μονή του Αγίου Στεφάνου Μετεώρων και αποτελεί για την Μητρόπολή μας μεγίστη ευλογία.

Το Ηγουμενοσυμβούλιο της Ιερας Μονής του Αγίου Στεφάνου αποφάσισε να μεταφερθεί για τον Πανηγυρικό Εσπερινό και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία η τιμία κάρα του Αγίου Χαραλάμπους, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος, προκειμένου να τελεσθεί η εορτή του Αγίου, στην πόλη της Καλαμπάκας και έτσι να δοθεί η ευκαιρία όσο το δυνατόν περισσότεροι πιστοί να μετέχουν αυτής της μεγάλης ευλογίας να προσκυνήσουν την τιμία και θαυματουργό Κάρα του Αγίου, το ιερότατον αυτό και πάνσεπτο κειμήλιο της Ορθοδοξίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, εξέφρασε τίς θερμές ευχαριστίες του προς το Ηγουμενοσυμβούλιο της σεβασμίας αγιομετεωριτικής Μονής του Αγίου Στεφάνου, για την μεγάλη αυτή ευλογία της κομίσεως της τιμίας κάρας του Αγίου στην Καλαμπάκα, κατά την ημέρα της πανηγύρεως αυτού και εύχεται προς την Ηγουμένη και τις Αδελφές να τους το ανταποδώσει ο Θεός με υγίεια πνευματική και σωματική και με ουράνια αγαθά.

Φωτογραφίες Δημήτρης Καραγιάννης