Πανηγύρεις Ζωοδόχου Πηγής

Spread the love

Την Θεομητορική εορτή της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής εορτάζει η Εκκλησία μας την Παρασκευή 29/4. Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο ομώνυμος Προσκυνηματικός Ναός της Ζωοδόχου Πηγής στο Λόφο της Γορίτσας, όπου την παραμονή της εορτής, στις 7.30μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ο Εσπερινός θα μεταδοθεί απ’ ευθείας από τον τηλεοπτικό σταθμό astra και το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο youtube.

Πανηγυρίζουν επίσης:

Ιερός Ναός Ζωοδόχου Πηγής Βυζίτσης

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί στις 7.30 μ.μ. ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, Πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο, αφού νωρίτερα στις 7.15 μ.μ. θα υποδεχθεί την νέα λειψανοθήκη του Ιερού Ναού με Ιερά Λείψανα των Αγίων Τρύφωνος, Προκοπίου και άλλων αγίων. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα ομιλήσει. Θεία Λειτουργία θα μεταδοθεί απ’ ευθείας από τον τηλεοπτικό σταθμό astra και το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο youtube.

Ιερός Ναός Ζωοδόχου Νεοχωρακίου Αλμυρού

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Γεωργίου Μπέκα, Αρχιερατικού Επιτρόπου Αλμυρού, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Ζωοδόχου Μετοχίου Αργαλαστής

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Νικολάου Νασιώκα, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Σπυρίδωνος Παγωνάρη, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερά Μονή Παναγίας Λαμπηδόνος

Την παραμονή της εορτής, στις 18.00 θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Χρυσοστόμου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Χρυσοστόμου, ο οποίος θα ομιλήσει.