Παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του Μητροπολίτου πρ. Αυλώνος κ. Χριστοδούλου στα Τρίκαλα

Spread the love

Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημαρχείου Τρικάλων παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του Μητροπολίτου πρ. Αυλώνος κ. Χριστοδούλου.
Ο κ. Χριστόδουλος παραδίδει προς ανάγνωση στους πιστούς το νέο του πόνημα, το οποίο τιτλοφορείται «Η αμαρτία κατά τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο».
Η παρουσίαση του έγινε παρουσία σύμπαντος του πνευματικού κόσμου της πόλεως των Τρικάλων, ενώ παρέστησαν ο οικείος Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος και ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος.
Ομίλησαν περί αυτού καταλλήλως ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο καθηγητής Βυζαντινολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Αλέξανδρος Αλεξάκης και ο Πρωτ/ρος Χαρίλαος Παπαγεωργίου, ενώ τον συντονισμό είχε ο Ελλογιμώτατος Καθηγητής και Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Μητροπολίτου μας κ. Σωτήριος Μπαλατσούκας.
Ο κ. Χριστόδουλος αναφέρεται στο νέο του βιβλίο λεπτομερώς στις ευλογίες του Θεού προς τον άνθρωπο «την επίγεια εικόνα του Θεού που ο προορισμός της είναι η επίγεια και η επουράνια Βασιλεία Του» και στέκεται ιδιαίτερα στις δυο επιλογές που δίνει ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος στον άνθρωπο: «Ή απορρίπτει απ’ την αρχή κάθε αμαρτωλή επιθυμία με το να την καθιστά ανενέργετη ή αν τη διαπράξει τελικά να την εξαφανίσει με την μετάνοια και την εξομολόγηση».

Πηγή: trikalavoice.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *