Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στην όμορφη Κοζάνη

Spread the love

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια πανηγύρισε το διήμερο 13 και 14 Σεπτεμβρίου, όπως κάθε χρόνο, ο περικαλλής Ιερός Ναός των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Κοζάνη, με την ευκαιρία της Δεσποτικής Εορτής της παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.

Ανήμερα της εορτής το πρωί τελέστηκε Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος και ομιλούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γέροντος Πριγκηποννήσων κ. Δημητρίου, ενώ συμμετείχαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος και ο οικείος Ποιμενάρχης Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος.

Στo τέλος του Όρθρου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη τελετή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, ενώ κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέθηκε σε προσκύνηση η Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας από την Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής και τεμάχια των χαριτοβρύτων Ιερών Λειψάνων των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης από την ομώνυμη Ιερά Μονή της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης.

Ο οικείος Ποιμενάρχης, Σεβ. Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς τους Αγίους Αρχιερείς που λάμπρυναν με την παρουσία τους την πανήγυρη αλλά και προς όσους συμμετείχαν και συνέβαλαν στην άρτια διοργάνωση της με πρώτο τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης και Προϊστάμενο του Ιερού Ναού, Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου π. Χριστοφόρο Αγγελόπουλο.

Τέλος, η πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών του Νομού Κοζάνης κ. Φωτεινή Καμίτα – Κτενίδου αναφέρθηκε στην επέτειο των 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή και προσέφερε στον προεξάρχοντα της πανηγύρεως, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γέροντα Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριο, αναμνηστικό δίσκο, ο οποίος απεικονίζει την Μικρά Ασία με τις ιστορικές τοποθεσίες που συνδέονται με την Ρωμηοσύνη.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ