Πρώτος Πανηγυρικός Εσπερινός του Νέου Νεομάρτυρα Αγίου Γεωργίου του εν Τυρνάβου

Spread the love

Για πρώτη φορά πραγματοποιούνται στην πόλη του Τυρνάβου επίσημες λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμή του νέου Αγίου της τοπικής μας Εκκλησίας, Νεομάρτυρος Γεωργίου του εν Τυρνάβω (+1809).

Το Σάββατο 4 Ιουνίου 2022 το απόγευμα, έλαβε χώρα η υποδοχή της ιεράς εικόνας του, την οποία κατόπιν πρωτοβουλίας του Ποιμενάρχου μας κ. Ιερωνύμου φιλοτέχνησε ο Αγιογραφικός οίκος του Λαρισαίου Βασιλείου Φαρμάκη και των τέκνων αυτού, στην Κεντρική Πλατεία του Τυρνάβου υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας και του ιερού κλήρου της αρχιερατικής περιφέρειας Τυρνάβου, παρουσία του Δημάρχου Τυρνάβου κ. Ιωάννη Κόκκουρα, των Βουλευτών κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου και κ. Βασιλείου Κόκκαλη, των τοπικών αρχών, των μαθητών, των μαθητριών και του πολιτιστικού συλλόγου της πόλεως, καθώς και πλήθους πιστών.

Εν συνεχεία, με τη Φιλαρμονική του Δήμου Τυρνάβου, λιτανεύτηκε η ιερά εικόνα του προς τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεδεών, όπου και τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός.

Στο κήρυγμα του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο μαρτύριο του νέου Αγίου, ο οποίος μαρτύρησε σε ηλικία 15 ετών επί τουρκοκρατίας, τόνισε την πίστη και το γενναίο φρόνημα του και προέτρεψε όλους τους Τυρναβίτες να κάνουν γνωστό τον νέο τους Άγιο σε όλη την περιοχή, ενώ ανακοίνωσε την επίσημη καθιέρωση του ως προστάτη της νεολαίας της πόλεως του Τυρνάβου.

Αύριο θα κορυφωθεί ο εορτασμός του Αγίου νεομάρτυρος Γεωργίου με την τέλεση της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ενώ η μνήμη του θα εορτάζεται πάντοτε την πρώτη Κυριακή του μηνός Ιουνίου.