Στην τελική ευθεία οι διεργασίες διχοτόμησης της I. Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Spread the love

Στην τελική ευθεία φέρονται ότι βρίσκονται οι εξελίξεις αναφορικά με τη διχοτόμηση της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, με την υπογραφή της αρμόδιας Υπουργού, Νίκης Κεραμέως στη σχετική απόφαση να είναι θέμα ωρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πολιτική ηγεσία εμφανίζεται σύμφωνη με την απόφαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία και προέκυψε από την εισήγηση του Μητροπολίτη Πειραίως Σεραφείμ.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση την συγκεκριμένη εισήγηση, προκρίνεται μεταξύ άλλων η διχοτόμηση της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, με σύσταση Μητρόπολης Αγρινίου και Αμφιλοχίας, με παράλληλη αλλαγή των ορίων της Μητρόπολης Ναυπάκτου, στην οποία προσαρτάται η περιοχή του Θέρμου ενώ αυτή του Αγίου Βλασίου θα ενσωματωθεί στα όρια της νεοϊδρυθείσας Μητρόπολης Αγρινίου.

Η Μητρόπολη Ναυπάκτου και Θέρμου θα προσαρτήσει τις περιοχές της Δ.Ε. Χάλκειας Γαλατά και Περιθωρίου που άνηκαν στην Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Το σκεπτικό της Ιεραρχίας, ως προς τις αλλαγές των ορίων, γίνονται με βάση το νέο χάρτη των διοικητικών ορίων των δήμων όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί με το σχέδιο Καλλικράτης.

agriniopress.gr