Συνάντηση του Μητροπολίτη Γαλλίας με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας

Spread the love

Συνάντηση σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Κίεβο ανάμεσα στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ και τον Εξοχώτατο Υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας κ. Dmytro Kuleba. Στη συνάντηση παρόντες ήταν επίσης ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Vasily Bodnar και ο Πανιερώτατος Αρχιεπίσκοπος Τσερνιχίβ και Νιζχίν κ. Ευστράτιος.

Συζήτησαν τα θέματα των σχέσεων Κράτους – Εκκλησίας στην Ουκρανία και των σχέσεων της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας με το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Ο Μητροπολίτης Γαλλίας έθιξε το θέμα των έργων αποκαταστάσεως του Σταυροπηγίου του Αγίου Ανδρέα στο Κίεβο. Επίσης συζητήθηκε το θέμα της πανδημίας του κορονοϊού και το πώς αυτή επηρεάζει τη ζωή της Εκκλησίας.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε για ακόμα μια φορά τις ευχαριστίες του προς την Κυβέρνηση της Ουκρανίας και μετέφερε τις ευχές και την ευλογία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου προς τον ευσεβή ουκρανικό λαό.

Σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας συμμετείχε σε επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του πολέμου στην Ανατολική Ουκρανία από το 2014 μέχρι σήμερα. Η τελετή έλαβε χώρα στον προαύλιο χώρο του Καθεδρικού Ι. Ναού του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφανίου.