Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου

Spread the love

Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, εόρτασε και φέτος, λαμπρώς και ιεροπρεπώς η Εκκλησία της Δημητριάδος, επί τη εορτή της Ανακομιδής του Λειψάνου του Αγίου Ιερομάρτυρος Ιγνατίου του Θεοφόρου.

Ανήμερα της εορτής, τελέστηκε πανηγυρική – πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, ιερουργούντος του εορτάζοντος Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου, Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Ολβίας κ. Επιφανίου και Νειλουπόλεως κ. Νικοδήμου, συμπροσευχομένου του Σεβ. Μητροπολίτου Φωκίδος κ. Θεοκτίστου.

Η διακονία του θείου Λόγου ανατέθηκε στον σεπτό μας Ποιμενάρχη, ο οποίος αναφέρθηκε στο Αποστολικό Ανάγνωσμα της ημέρας και πως βρίσκουμε τον Θεό μέσα μας δια της ησυχίας και της σιωπής. Ευχήθηκε δε προς τον εορτάζοντα Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο να ζεί ώστε να καθιστά γνωστό τον Χριστό στο ποίμνιό του.

 Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττα Μακρή, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας & Βορείων Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος πιστών.