Τα Ονοματήρια του Μητροπολίτου Κιλκισίου Βαρθολομαίου

Spread the love

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς τελέσθηκε σήμερα το πρωί Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Αποστόλου Βαρθολομαίου, προεξάρχοντος του άγοντος τα ονοματήριά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου, συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σύρου κ. Δωροθέου Β΄, Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, Ιερισσού κ. Θεοκλήτου και Λαγκαδά κ. Πλάτωνος, με τη συνευχητική παρουσία πλειάδος Ιερέων και Διακόνων από την Ιερά Μητρόπολη Κιλκισίου και άλλες Εκκλησιαστικές Επαρχίες, του Δημάρχου Κιλκίς, του Αντιπεριφερειάρχη, Δημοτικών Συμβούλων, του επικεφαλής της Ελληνικής Αστυνομίας και πλήθους πιστών, οι οποίοι προσήλθαν για να ευχηθούν στο εορτάζοντα Ποιμενάρχη τους.
Τον θείο λόγο εκήρυξε θεολογικώτατα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος, ο οποίος κατ’ αρχήν εξέφρασε τις ευχές στον εορτάζοντα Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και στον για πρώτη φορά, ως Αρχιερεύς, εορτάζοντα την ονοματική του εορτή Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίο, τον οποίο και συνεχάρη για το κοπιώδες έργο, που ως Γραμματέας της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος, υπό την Προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, επετελέσθη, για τις εκδηλώσεις που οργανώθηκαν και τις εκδόσεις που κυκλοφορήθηκαν, ως συμμετοχή της Εκκλησίας στον Πανελλήνιο Εορτασμό της Επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Ο Σεβασμιώτατος Κιλκισίου κατόπιν ευχαρίστησε εκ μέσης καρδίας τους αγίους Αρχιερείς που μπήκαν στον κόπο να προσέλθουν για να του ευχηθούν στα ονομαστήρια του διακονώντας την ενότητα της Εκκλησίας και τιμώντας την αγάπη του αδελφού, τον σεπτό ιερό Κλήρο ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την παρουσία των εκπροσώπων των τοπικών αρχών, τον Δήμαρχο Κιλκίς κ. Δημήτριο Κυριακίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς κ. Ανδρέα Βεργίδη, τον Διοικητή της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας “Πόντος” Ταξίαρχου κ. Βασίλειο Τσάμη, τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Δημήτριο Μικρό, τον Προέδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς κ. Παύλο Θωμαίδη, των Αντιδημάρχων Κιλκίς κα Κατερίνα Ζιούτα και κ.κ. Ιωάννη Χατζηαποστόλου, Θεμιστοκλή Κοσμίδη και Γεώργιο Μπαλάσκα κ.α. αλλά και τον ευλογημένο Λαό, που προσήλθε για να τιμήσει τον πνευματικό του πατέρα.

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος προχείρισε σε Αρχιμανδρίτη τον εορτάζοντα Ιερομόναχο π. Βαρθολομαίο Τασιούλη, ο οποίος διακονεί στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Λόφου Κιλκίς.