Τον Πολιούχο της Άγιο Αχίλλειο Τίμησε η Λάρισα

Spread the love

Όλοι οι απανταχού της Οικουμένης Λαρισαίοι σήμερα, έχουν στραμμένο το μυαλό τους στο ναό του πολιούχου και προστάτου της Λαρίσης, του Αγίου Αχιλλίου του Μυροβλήτου και Θαυματουργού. Ημέρα χαρμόσυνος για την Θεσσαλική πρωτεύουσα, ημέρα που όλοι οι πιστοί προσέρχονται ευλαβικά στον Άγιο τους για να ανάψουν ένα κεράκι και να καταθέσουν τα αιτήματα τους, ελπίζοντας στη βοήθεια του Αγίου μας, ο οποίος δεν εγκατέλειψε ποτέ αυτό τον ευλογημένο λαό.
 
Η πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέστηκε με την αρμόζουσα μεγαλοπρέπεια προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μήλου, Δήλου και Μυκόνου κ. Δωροθέου, όστις κήρυξε και τον θείο λόγο, τονίζοντας τα χαρίσματα του Αγίου Αχιλλίου και πώς εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί οφείλουμε να τα βιώσουμε μέσα στη ζωή μας. Συλλειτούργησαν μαζί του οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος και ο οικείος Ποιμενάρχης κ. Ιερώνυμος, ο οποίος στην προσλαλιά του πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ευχαρίστησε τους Αρχιερείς που αποδέχθηκαν την πρόσκληση του και τίμησαν με την παρουσία τους τον Άγιο μας και την πόλη μας, τους παρισταμένους εκπροσώπους φορέων και αρχών, ενώ τόνισε την ευθύνη που έχουμε ο κάθε εορτασμός να βρίσκει την περιοχή σε πολύ καλύτερη κατάσταση σε σχέση με τον προηγούμενο.
 
Παρόντες όλοι οι πολιτικοί και στρατιωτικοί Άρχοντες της Πόλεως και του Νομού, τίμησαν με την παρουσία τους την Εύηχο Σάλπιγγα της Εκκλησίας και συμπροσευχήθηκαν ενώπιον των Ιερών Λειψάνων του Αγίου μαζί με πλήθη πιστών, τόσο από τη Λάρισα, όσο και από την ευρυτέρα περιοχή της Θεσσαλίας.